ГХБ въвежда нова точка за търговия – IGB Locational

Уважаеми партньори,

Имаме удоволствието да ви съобщим, че считано от 6 юни 2022  г. продуктовата гама на "Газов Хъб Балкан" ЕАД се увеличава с новa точка на търговия – IGB Locational.

Добавената нова точка за търговия осигурява възможност за осъществяване на сделки на физическата точка на междусистемно свързване между газопреносната система на „Булгартрансгаз“ ЕАД и Интерконектора Гърция-България (IGB) – IP Стара Загора.

Точката ще даде възможност на „Ай Си Джи Би“ АД, компанията която оперира IGB, да закупува газ за технологични нужди. На нея ще могат да се предлагат както стандартни продукти, така и нестандартни такива, определени от оператора на IGB, съгласно българското и европейското законодателство.

В случай, че имате въпроси или желаете да направите предложения за този или за друг продукт на пазара на ГХБ, ще се радваме за Вашата обратна връзка на имейл: admin@balkangashub.bg

Също така, имаме удоволствието да Ви съобщим, че на 6 юни 2022 на платформата за търговия на "Газов Хъб Балкан" ЕАД ще се състои търг за покупка на природен газ от страна на "Ай Си Джи Би" АД с оглед първоначалното запълване на газопровода.

Условията на търга, определени от "Ай Си Джи Би" АД можете да намерите в посочения линк: https://www.icgb.eu/proceduri

От екипа на „Газов Хъб Балкан“ ЕАД